Mű-Hely a Dürer Kertben

Mű-Hely a Dürer Kertben
Event Details

Mű-Hely a Dürer Kertben

Dürer Kert

Thursday, 25 June 2015, 18:00


Event Description


Ismét Mű-Hely est a Dürer kerthelyiségében különleges fellépőkkel és sok improvizációval

Helyszín: kerthelyiség.

18:00 Szemző Gábor (ének, sámándob, kagylókürt, ritmus hangszerek), Gömbös Gyula (gitár), Murányi Ákos (szaxofon) alkalmi formációja.
Improvizatív zenei meditáció.

19:15 RitMosaic
A RitMosaic ütőegyüttes arab, török, balkáni valamint indiai zenei motívumok által inspirálva sajátos zenei mintázatot hoz létre. A RitMosaic név utalás a munkafolyamatra; apró darabokból, díszítmények részleteiből létrejött hangkollázs, melyben a kompozíció, a letisztult végleges forma keretet ad az állandóan jelenlévő rögtönzésnek.Tagok: Franczia Dániel, Smuk Tamás, Varga Merse.

20:15 NeoFolk zenekar (világzene-etno-jazz)
A NeoFolk lüktető és érzelemgazdag világzene, különleges hangulatú, néhol a Kárpát-medence, a Balkán, másutt a Közel-kelet zenei hagyományait idéző saját szerzemények, versmegzenésítések és népdalfeldolgozások virtuóz megszólaltatója. 2007 októberében a Merlin Színházban bemutatott „Weöres és népidzsessz” című Weöres Sándor műveit és műfordításait tartalmazó verszene koncert a Kaleidoszkóp Versfesztivál díját és a Zene.hu szakmai különdíját kapta. Az együttes alapító szerzőpárosa Bonyár Judit és Hűvösvölgyi Péter 2008-ban elnyete a Magyar Állami Népi Együttes és a Hagyományok Háza által kiírt zeneszerzői verseny fődíját. A rangos szakmai zsűri egyhangú döntése értelmében a győztes zeneműre elkészített - a Magyar Állami Népi Együttes által előadott – kortárs néptánckoreográfia képviselte Magyarországot a 2008 augusztusban Budapesten megrendezésre került nagyszabású Euro-Modern Néptánc Grand-Prix nemzetközi versenyen.
Bonyár Judit (ének, cselló, tilinkó), Hűvösvölgyi Péter (gitárok, mandolin, bouzuki), Franczia Dániel (darbuka, kanna, zsámolydob), Egervári Mátyás (cimbalom, furulyák), Okos Gergely (cajon, udu, djembe, cinek, shaker), vendég: Lantos Zoltán (hegedű)

A mai koncert meghívott vendége Lantos Zoltán hegedűvirtuóz. Hegedűjátéka nehezen sorolható műfaji keretek közé, saját bevallása szerint a következők állnak közel a személyiségéhez: az indiai tradicionális zene összetett harmónia- és ritmusrendszere, az improvizatív dzsesszben rejlő szabadság, az ebből fakadó sokféle lehetőség, továbbá az egyes népzenék, köztük a magyar folklór sokszínűsége, sűrítettsége. A művész számos európai, észak-afrikai és indiai formáció állandó tagja. Több saját zenekara is van, 2003-ban megjelent Tiptoe ceremony című albuma az év Magyar Jazz Lemeze lett.

22:15 Korai Spontan Ambient
A Korai Spontan Ambient nevű formáció, az immár 25 éves Korai Öröm zenekar tagjaiból alakult, néhány éve, a Műhely Estek felkérésére. Monoton alapokra / basszusgitár, ütős hangszerek /épülő zenéjét megbontja az akusztikus gitár kultúrákat, népeket átívelő, megjelenítő játéka, melyet fokoz a doromb, fuyara, khöömei ének különleges atmoszférája. Jellemzője a kísérletezés, a spontaneitás, a közös zenélésre való nyitottság.
Csányi Viktor (dob), Jócsik János (ütős hangszerek), Kilián Zoltán (basszusgitár), Kovács Andor (akusztikus gitár), Paizs Miklós (doromb, fuyara, khöömei ének) fúziós vendég: Balog Miklós (Harmónia Garden), hegedű

A Dürer Kert egyéb helyszínein - Fotelbár - az est fellépő zenészeiből álló alkalmi formációk jam sessionjait hallgathatjuk. Zenész barátaink hangszerekkel érkezhetnek és csatlakozhatnak az improvizációba.

A belépés ingyenes.Event Place


Dürer Kert

Ajtósi Dürer sor 19-21., H-1146 Budapest, HungaryView on Facebook

View more events at Dürer Kert

Upcoming Events in Budapest


Leave a comment