Nils Frahm | Berwaldhallen, Stockholm

Nils Frahm | Berwaldhallen, Stockholm
Event Details

Nils Frahm | Berwaldhallen, Stockholm

Berwaldhallen

Tuesday, 13 February 2018, 18:30


Event Description


BILJETTSLÄPP
onsdag 21 juni kl 10.00
*****************************
I mötet mellan två världar som annars tycks vara främmande för varandra finner vi Nils Frahm. Med inspiration tagen från klassiska såväl som kontemporära kompositioner har Frahm lyckats skapa en symbios av klassisk pianomusik och techno. Här skapar pianot och synten en unik men ändock familjär känsla. Det blir nästan som ett prång ut i världen – cinematiskt, matematiskt precist och med ständig närvaro rör sig vemodigheten och nyfikenheten fram genom arrangemangen.

Det är denna okonventionella blandning av någonting gammalmodigt och nyskapande - det intima och det storskaliga - som lyckats fånga omvärldens öron sedan 2009. Med albumen 7fingers och Felt (båda 2011) satte Frahm sig själv på kartan, men det var framförallt med 2013 års Spaces - ett album inspelat live under hans tvååriga turné - som det stora genombrottet kom. Resultatet var en slående återskapelse av hans konserter, där rummet hörs, tidens rörelse framhävs och den mänskliga närvaron skimrar igenom albumet. Musiken, och således konstnären, tycks längta, sträcka sig utåt.

Sedan dess har Frahm rört sig på flera olika planhalvor. Med sin organisation Piano Day skapade han år 2015 ett globalt samarbete som lyfte fram pianot som instrument och ägnade sig åt att skapa och fira piano-relaterade projekt runt om i världen. Han har även befunnit sig i rampljuset av filmscenen: år 2015 tilldelades han pris i bästa soundtrack i German Film Prize för musiken han komponerade i filmen Victoria. År 2016 arbetade han tillsammans med Woodkid på soundtracket till den Robert De Niro-ledda kortfilmen Ellis. Hittills har 2017 varit en period av produktiv dvala, förberedelserna inför en turné som startar 2018 håller på att utmejslas. Det kommer att bli hans första turnéspelningar sedan 2015.

Turnén All Melody kommer bli en världsomfattande resa, som i februari 2018 gör nedslag både på Berwaldhallen i Stockholm och på Malmö Live.Event Place


Berwaldhallen

Dag Hammarskjölds väg 3, 10510 Stockholm, Sweden  Buy tickets   View on Facebook

View more events at Berwaldhallen

Upcoming Events in Stockholm


Leave a comment