Iarna în Ţinutul Buzăului

Iarna în Ţinutul Buzăului
Event Details

Iarna în Ţinutul Buzăului

Piața Unirii din București

Saturday, 17 February 2018, 06:00


Event Description


Obiective:
- Ţara Luanei - Muntele Ivăneţu (construcţii rupestre);
- Cascada Pruncea;
- surpriză la pensiune.

Acestea sunt drumeţii montane de nivel mediu (datorită distanţei şi condiţiilor de iarnă). Aveţi nevoie de condiţie fizică pentru a merge pe jos în ambele zile (12 şi 17 km), pe trasee uşoare ca dificultate - drumuri de tractor cu pante mici.

Ne vedem sâmbătă, 17 februarie, de la ora 06:00, la Piaţa Unirii din Bucureşti, lângă Hotel Horoscop, în dreptul accesului la metrou. La ora 06:15 se învârte roata autocarului. Ne îndreptăm spre bazinul superior al Buzăului, Barajul Siriu, de unde ne angajăm în drumeția de 12 km dus-întors spre Cascada Pruncea, pe care o vom admira înghețată. Revenim la autocar şi mergem spre locul nostru de cazare, Complexul Turistic Măgura, unde ajungem la 18:00. Seara se încheie la pensiune, cu o surpriză!

Ziua de duminică începe la ora 07:30 cu micul dejun (inclus în preţ). Ne trezim mai devreme pentru că undeva la ora 09:30 ne propunem să fim deja pregătiţi pentru traseul montan de 17 km (dus-întors) dintre satele Colţi şi Nucu, via Aluniş, Chilia lui Dionisie şi Peştera lui Iosif. Durata estimată de parcurgere este de 8 ore în mers lejer (dus-întors), cu tot cu popasuri. Primul popas este la Aluniş, acolo unde ciobanii Vlad şi Simion, în secolul XVIII, au săpat în stânca de gresie în căutarea unei icoane ascunse. Astăzi, în cuprinsul colosului de gresie întâlnim o biserică atestată documentar din anul 1647, în vremea lui Matei Basarab, precum şi un complex de chilii. De la Aluniş continuăm spre Poiana Cozeanca, în mijlocul căreia se înalţă Stânca lui Dionisie. Aici a fost săpată Chilia lui Dionisie Torcătorul, în care a locuit pustnicul de la care provine toponimia. Inscripţiile şi însemnele din interior plasează o eventuală atestare documentară a grotei tocmai în secolele IV-VI. În vecinătatea chiliei, Peştera lui Iosif este amenajată, ca de obicei, în gresia relativ uşor de sculptat. Toponimia provine cel mai probabil de la ultimul pustnic care a locuit aici.

Nu mai târziu de ora 18:30, la Colţi, ne reocupăm locurile din autocar pentru a porni spre Bucureşti, Piaţa Unirii, unde vom ajunge la ora 22:00.

Preţul aplicaţiei este de 250 lei şi include:
- transport cu autocarul modern (şi şofer);
- cazare cu mic dejun la Complex Turistic Măgura în cameră dublă;
- organizare prin agenţie de turism;
- accesul la obiective (prin urmare NU există alte costuri fixe obligatorii).

Înscrierile se fac: fie prin e-mail; fie prin mesageria privată a paginii Arhiva de Geografie. Pentru a valida înscrierile, vă rog să specificaţi:
- numele întregi ale persoanelor pe care le înscrieţi;
- tipul de cameră dublă preferat (cu pat matrimonial sau twin);
- tipul de cină preferat (cu carne / vegetarian);
- numele şi adresa pentru factură.

Plata se va face prin transfer bancar în contul Geoarhiva SRL (IBAN vi-l transmit ca răspuns la e-mail / mesaj privat, dar figurează şi pe site). Pentru blocarea sigură a locului se poate achita avans 100 de lei, nerambursabil. Data limită a plăţilor integrale (avans+diferenţă) este 25 ianuarie 2018.

Vă mulţumesc frumos,
Andrei Ionel - [email protected]
geoarhiva.comEvent Place


Piața Unirii din București

Piața Unirii, 030119 Bucharest, RomaniaView on Facebook

View more events at Piața Unirii din București

Upcoming Events in Bucharest


Leave a comment