The Shanghai Quartet

The Shanghai Quartet
Event Details

The Shanghai Quartet

Zeneakadémia

Saturday, 22 April 2017, 19:30


Event Description


Csodálatosan zabolátlan és elgondolkodtató előadás – írta a Washington Post zenekritikusa a Shanghai Quartet egyik koncertje után. A briliáns technikájú és szenvedélyesen muzsikáló zenészekből álló együttes napjainkra az egyik legelismertebb kamaraformációvá vált.
A sanghaji konzervatórium növendékeiből alakult együttes 1983-ban jött létre. A vonósnégyes az elmúlt három évtizedben Ázsiában, Észak- és Dél-Amerikában, valamint egy sor európai országban lépett már fel. Neves szólistákkal – mint például a Tokyo, a Juilliard és a Guarneri Kvartett tagjai, Yo-Yo Ma, Lynn Harrell, Wu Man vagy Peter Serkin – együttműködve a kvartettrepertoáron kívül eső darabok is gyakran szólalnak meg a Shanghai Quartet koncertjein.
Az új zenének is elkötelezett társaság olyan komponistákkal dolgozott, mint Bright Sheng, Carl Vine és David Del Tredici. A kvartett harmincnál is több lemezfelvételt készített, többek között Beethoven összes vonósnégyeséből, Schumann és Dvořák zongoraötöseit pedig Rudolf Buchbinder oldalán vették fel.Event Place


Zeneakadémia

Liszt Ferenc tér 8., 1061 Budapest, Hungary  Buy tickets   View on Facebook

View more events at Zeneakadémia

Upcoming Events in Budapest


Leave a comment