Demogorgon Midnight Special: Perturbator /FR/, Radec & Bd-209

Demogorgon Midnight Special: Perturbator /FR/, Radec & Bd-209
Event Details

Demogorgon Midnight Special: Perturbator /FR/, Radec & Bd-209

A38 Hajó

Saturday, 8 April 2017, 23:00


Event Description


Az elmúlt négy-öt év synthwave hullámának legnagyobb hatású producere, a kanadai gyökerekkel rendelkező francia zeneszerző, James Kent, azaz Perturbator 2016-ban végképp bebiztosította vezető szerepkörét az elmúlt években virágzó szubkultúrában. Új lemeze, a The Uncanny Valley már a szcénán túl is elérte mindazokat, akik a videojátékok, horrorfilmek és a 80-as évek bűvöletében érzik jól magukat, így már Amerikába is eljuthatott, nyári fesztiválturnéja alkalmából pedig a Sziget Fesztiválon is időhurokba csábított több ezer embert. Áprilisban az eddigi legnagyobb színpadképével és új dalaival tér vissza az A38 fedélzetére Perturbator, az A38 Hajó saját synthwave-programsorozatának, a Demogorgon Midnight Specialnek jóvoltából.

https://www.a38.hu/hu/program/perturbator-fr-radec-hu-bd-209-hu

Elődjéhez hasonlóan a The Uncanny Valley is egy konceptalbum: a történet Tokióban játszódik, 2112-ben, a gépek egymás elleni háborúját követően, ahol az emberiség utolsó reménye egy prototípus, ami egyszerre tökéletes gyilkológép, és asimovi lélek, minden éjszaka újabb kihívás a túlélésért. A francia kozmikus science fictiont a japán aminék és mangák világával, diszkrét VHS-beakadásokkal és elsőgenerációs konzolhangulattal elegyítő Perturbator új albuma eddigi leginkább definitív műve, amely épp annyira tekint vissza saját, Kavinskytól elrugaszkodó szárnypróbálgatásaira, amennyire a Dangerous Days hiánypótlóan feszült dinamikájával is tud játszani. Miközben James zeneszerzőként is emelte a tétet, és egyre több hangszínt vitt zenéjébe, amit a Stranger Things rajongói épp annyira magasztalnak az egekbe, mint a metálfesztiválok látogatói. Ha valakinek, Perturbatornak biztosan megköszönhető az, hogy a synthwave mára kinőtte Európát, és hogy a hangzásvilág képes túlmutatni saját, zárt korlátain. Ez James saját univerzumteremtésének is köszönhető: ahogy zenéje és hangsúlyos vizualitása is egyszerre táplálkozik a hetvenes évek trash-kultúrájából, a nyolcvanas évek new wave-szintipopjából és darkwave-éből, valamint napjaink 8-bit retróőrületéből, úgy karaktere alapjaiban határozza meg mindazt, amit a synthwave-ről gondolhatunk. Ezért is örömteli, hogy a sikeres Sziget-fellépés után Perturbator ismét az A38 Hajón játszik, ahol jó eséllyel egy teltházas estének nézhetünk elébe.

A Demogorgon Midnight Special az A38 Hajó saját synthwave-sorozata, aminek rezidens DJ-i Radec és BD-209: egyikük a warm-upért, másikuk az afterpartyért felel, mikor nemzetközi fellépő játszik a koncertteremben.

Jegyár: 3500 Ft, elővételben: 2900 Ft. Limitált early bird jegyek 2500 Ft-os áron kaphatók a készlet erejéig. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.Event Place


A38 Hajó

Petőfi híd, budai hídfő / Petőfi bridge, Buda side, 1117 Budapest, Hungary  Buy tickets   View on Facebook

View more events at A38 Hajó

Upcoming Events in Budapest


Leave a comment