Romeo & Juliet - Moscow Classical Ballet

Romeo & Juliet - Moscow Classical Ballet


Romeo & Juliet - Moscow Classical Ballet

Koninklijk Theater Carré

Tuesday, 24 October 2017, 20:00


Event Details


Moscow Classical Ballet danst Romeo and Juliet - Nederlandse première
In het kader van hun Europese tournee geeft Moscow Classical Ballet Theatre één voorstelling in Nederland waarbij ze gekozen hebben voor Carré.

Moscow Classical Ballet staat onder de artistieke leiding van Natalia Kasatkina en Vladimir Vasiljov. Het gezelschap werd in 1966 opgericht door het ministerie van Cultuur van de Sovjetunie. In 1977 werd Vladimir Vasilyov, toen eerste solist van Bolshoj Ballet, benoemd als artistieke directeur en hij nam zijn vrouw Natalia Kasatkina, toen prima-ballerina bij Bolshoj, mee als choreograaf. Verschillende generaties wereldberoemde dansers zijn de afgelopen 40 jaar door hen opgeleid.

De choreografie van het lyrische en tragische verhaal van Romeo en Juliet is een verrassende combinatie van Renaissance fresco's met de beeldtaal van onze tijd.

Juliet wordt gedanst door Natalia Ognyova, afgestudeerd aan de Academie van het Bolshoi Ballet. Haar geliefde Romeo is Alexey Orlov, de eerste soliste afgestudeerd aan de Saratov Ballet Academy. "Zijn techniek is voorbeeldig, met een prachtige gemakkelijke sprong en barstende met jeugdige gekheid", aldus “Moskouwse avonden” (Vechernaya Moskwa)

De choreografen:
"Wij wilden zo dicht mogelijk bij Shakespeare blijven. We voelden ons aangetrokken tot de romantische verbeelding van de hoofdpersonen, maar ook door de carnavaleske, volkse karakters in het toneelstuk. We maken in feite een close up van Verona. Shakespeare is onweerstaanbaar modern zoals hij schrijft over de liefde en het lot."Koninklijk Theater Carré

Amstel 115-125, 1018 EM Amsterdam, Netherlands


  Buy tickets   View on Facebook

View more events at Koninklijk Theater Carré

Upcoming Events in Amsterdam


Leave a comment