Seong-Jin Cho • Onstuitbare opmars 21-jarige pianist uit Seoul

Seong-Jin Cho • Onstuitbare opmars 21-jarige pianist uit Seoul
Event Details

Seong-Jin Cho • Onstuitbare opmars 21-jarige pianist uit Seoul

serie Meesterpianisten

Sunday, 11 June 2017, 20:15


Event Description


PROGRAMMA
Wolfgang Amadeus Mozart – Sonate in F gr.t., KV 332
Claude Debussy – Images, boek I & II
Frédéric Chopin – Ballade nr. 1 in g kl.t., op. 23
Frédéric Chopin – Ballade nr. 2 in F gr.t., op. 38
Frédéric Chopin – Ballade nr. 3 in As gr.t., op. 47
Frédéric Chopin – Ballade nr. 4 in f kl.t., op. 52

“Voor dit concert hadden we nog nooit van Seong-Jin Cho gehoord. Maar als niemand minder dan Vladimir Ashkenazy met hem optreedt, dan moet hij wel ongelooflijk goed zijn.” Dat schreef klassieke muzieksite Bachtrack in november 2015 over de jonge Zuid-Koreaan die de maand daarvoor het Chopin Concours had gewonnen: “Cho is een waardige opvolger van andere prijswinnaars, zoals Maurizio Pollini, Martha Argerich en Krystian Zimerman.”

Ook in Nederland maakte Cho indruk met zijn optreden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in januari 2016: “Seong-Jin Cho heeft het in zich een grote te worden”, schreef Trouw, “Dat is niet zo moeilijk te voorspellen, want hij was al eens derde bij het Tsjaikovsky Concours in Moskou en musiceerde al met dirigenten als Valery Gergiev, Mihail Pletnev en Myung-Whun Chung. Maar zondagmiddag in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw liet hij horen wat hij in zijn eentje waard is. (…) Cho voelt zich duidelijk thuis in het idioom van Chopin. Binnen de grenzen van die edele, bijna aristocratische taal vertelde hij met veel overtuigingskracht en hoorbare en zichtbare liefde voor de muziek een persoonlijk verhaal.”

Seong-Jin Cho werd in 1994 in Seoul geboren. Op zijn zesde begon hij met pianospelen en zijn eerste openbare optreden gaf hij vijf jaar later. In september 2008 – hij was toen veertien jaar – won hij de Eerste Prijs op de zesde Moscow International Frederick Chopin Competition. In november 2009 won hij de Eerste Prijs tijdens de Hamamatsu International Piano Competition in Japan, waar hij de jongste winnaar in de geschiedenis van het concours was.

In oktober 2015 hoorde de wereld voor het eerst echt van de Zuid- Koreaan Seong-Jin Cho toen hij in Warschau de Eerste Prijs won van het Chopin Concours. Vier jaar eerder werd hij derde bij zowel de International Tchaikovsky Competition als de Arthur Rubinstein International Piano Master Competition in Tel Aviv. Cho studeerde in Seoul bij professor S.R. Park en S.J. Shin. Sinds 2012 woont hij in Parijs en studeert hij bij Michel Beroff aan het Parijse Conservatoire National Superieur de Musique.

Met zijn overweldigende talent en natuurlijke muzikaliteit maakt Cho momenteel een glansrijke carriere. Hij wordt beschouwd als een van de meest talentvolle pianisten van zijn generatie. Ondanks zijn jonge leeftijd trad Seong-Jin Cho al op met ’s werelds grootste orkesten, zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Mariinsky orkest, de Munchner Philharmoniker, het Rundfunk- Sinfonieorchester Berlin, de filharmonische orkesten van Seoul, Tsjechie en Denemarken, het Budapest Festival Orchestra, het Russisch Nationaal Orkest, het Orchestre Philharmonique de Radio France en het NHK Symphony Orchestra. Ook werkte Cho samen met beroemde dirigenten zoals Valery Gergiev, Myung-Whun Chung, Vladimir Ashkenazy, Mikhail Pletnev, Lorin Maazel en Marek Janowski.

Naast drie Ballades van Chopin, zal deze bijzondere jonge pianist ook werken van Mozart, Debussy en Skrjabin ten gehore brengen. Kortom, een debuut om naar uit te kijken!Event Place


serie Meesterpianisten

Concertgebouwplein 10, 1071 LN Amsterdam, Netherlands  Buy tickets   View on Facebook

View more events at serie Meesterpianisten

Upcoming Events in Amsterdam


Leave a comment