Taipei Story - med introduktion af filmformidler Oscar Pedersen

Taipei Story - med introduktion af filmformidler Oscar Pedersen
Event Details

Taipei Story - med introduktion af filmformidler Oscar Pedersen

Cinemateket

Tuesday, 16 January 2018, 21:00


Event Description


Den 16. januar viser vi 'Taipei Story' med introduktion ved filmformidler Oscar Pedersen, der vil fortælle om Yang og 80’ernes taiwanesiske nybølge og diskutere instruktørens brug af millionbyen Taipei som en urban karakter i sig selv.

Køb billetter her: http://bit.ly/2Bi6rX9

-----------------------
OM FILMEN
-----------------------
I ’Taipei Story’ spilles den mandlige hovedrolle af instruktøren Hou Hsiao-hsien. Atter er det de samfundsmæssige nybrud, der står i centrum og spejles i filmens fintmærkende historie om parret Chin (popstjerneikonet Tsai Chin) og Lon, som efter mange års forhold er ved at glide fra hinanden. På overfladen ser de ud til at ride på det økonomiske opsvings yuppie-bølge, men Lon – der er tidligere berømt baseball-spiller – arbejder nu i en uglamourøs butik.

Han drømmer om en ny start i det forjættede USA, men er havnet i et vakuum af ubeslutsomhed. Samtidig har Chin udsigt til et karrierespring og er ikke indstillet på at forlade Taipei. Også i denne film stiller Yang sig kritisk over for den kapitalistiske markedsøkonomi, der synes at tage livet af moral og traditioner.

Filmen er restaureret af The Film Foundation's World Cinema Project ved Cineteca di Bologna/L'immagine Ritrovata laboratory i samarbejde med Cinémathèque Royale de Belgique og Hou Hsiao-Hsien.

-----------------------
EDWARD YANG
-----------------------

På trods af at taiwanesiske Edward Yangs film nærmest er museale sjældenheder, har instruktørens filmhistoriske status været støt voksende – og det samme har hans fanskare. Han er blevet hædret med et utal af priser, blandt andet instruktørprisen i Cannes for hans nok mest hyldede film, det tre timer lange drama 'Yi Yi - Familiedrømme'.

Edward Yang (1947-2007) var sammen med instruktørkollegaerne Hou Hsiao-hsien og Tsai Ming-liang frontløber for den taiwanesiske nybølge. Et fællestema i Yangs film er den gamle verdens værdier og normer kontra moderniseringens kompromisløse indhug i traditionerne. Yangs karakterer har vanskeligt ved at navigere i dette kulturelle krydsfelt og føler sig ofte handlingslammede. Som en af karaktererne i 'A Confucian Confusion' siger: "Det er en svær tid for følelser".

Efter at have boet i USA nogle år flyttede Yang i 1981 tilbage til sin barndoms Taipei, der skulle komme til at danne ramme om næsten alle hans film. Året efter instruerede han en fjerdedel af antologifilmen 'In Our Time', og i 1983 spillefilmdebuterede han med 'That Day on the Beach'.

Hvor de fleste instruktører betoner tempo og handlingsfremdrift, er den kontemplative ro, pauserne og mellemrummene i fokus hos Yang. Han har et usædvanligt blik for livets parenteser. Ifølge Yang er det netop i disse 'tidslommer', at vi kan få et glimt af det væsentlige i tilværelsen.

Samtidig er hans film præget af markante afvigelser fra konventionel klipning. I de fleste film anvendes klipningen til at fremme tilskuerens identifikation med de fiktive karakterer, men hos Yang er det modsatte tilfældet. Noget så almindeligt som reaktionsbilleder ses meget sjældent i hans film.

Serien er blevet til i samarbejde med Taipai Representative Office.

-----------------------
FILMVISNINGER:
-----------------------
A Confucian Confusion (Edward Yang, 1994)
Søndag den 7. januar kl. 16:30
Onsdag den 31. januar kl. 16:30

Yi Yi - med vin i pausen
Fredag den 12. januar kl. 19:00

Yi Yi - familiedrømme (Edward Yang, 2000)
Onsdag den 17. januar kl. 16:45

In Our Time (Edward Yang, Yi Chang, I-Chen Ko, Te-chen Tao, 1982)
Søndag den 14. januar kl. 19:15
Onsdag den 24. januar kl. 21:00

A Brighter Summer Day - med taiwanesisk middag i pausen
Lørdag den 13. januar kl. 16:45

A Brighter Summer Day (Edward Yang, 1991)
Tirsdag den 23. januar kl. 16:30

Taipei Story - med introduktion af filmformidler Oscar Pedersen
Tirsdag den 16. januar kl. 21:00

Taipei Story (Edward Yang, 1985)
Torsdag den 25. januar kl. 16:30

The Terrorizers (Edward Yang, 1987)
Torsdag den 18. januar kl. 16:30
Tirsdag den 30. januar kl. 21:30

-------------------------------------
PRAKTISK INFORMATION
-------------------------------------
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K
Tid: 7. januar 2018 - 31. januar 2018
Billetter (80 kr, dog 50 kr for Cinematekets medlemmer): Bestilles på tlf. 33 74 34 12 eller online via linket ovenfor.Event Place


Cinemateket

Gothersgade 55, 1123 København, Denmark  Buy tickets   View on Facebook

View more events at Cinemateket

Upcoming Events in København


Leave a comment