Youngblood Brass Band - VEGA [Suppport: Fergus Murphy]

Youngblood Brass Band - VEGA [Suppport: Fergus Murphy]


Youngblood Brass Band - VEGA [Suppport: Fergus Murphy]

VEGA

Tuesday, 17 October 2017, 21:00


Event Details


Riot jazz fra den energiske, musikalske cocktail Youngblood Brass Band

__________________________________
Youngblood Brass Band kombinerer de tungeste hiphop beats med originale harmoniske blæseinstrumenter og leder tankerne hen på artister som Stevie Wonder, Fugazi, Four Tet og Public Enemy.

Det amerikanske brass band fra Oregon mødte hinanden tilbage i high school i 1995. Her startede drengene det musikalske projekt One Lard Biskit Brass Band, som tre år senere blev ændret til Youngblood Brass Band. Samme år udgav de deres debutalbum Word on The Street og i 2000 udgav bandet den anmelderroste opfølger Unlean, som featurede artister som Talib Kweli, Mike Ladd, dj Skooly og Ike Willis (Frank Zappas sparringspartner).

Det ti mand høje orkester spillede i 2003 et utal af koncerter på Roskilde, hvor deres unikke blanding af New Orleans jazz og hiphop lød lifligt ud over hele dyreskuepladsen. I hjemlandet er gruppen kendt som en ”must-see-live”- oplevelse. Med de mange års sammenspil har bandet oparbejdet en utrolig tight fælles forståelse, hvilket både kan ses og i særdeleshed høres.

Bandet med tubaisten Nat McIntosh og perkussionist David Henzie-Skogen i front har gang på gang vist at de mestrer en bred vifte af genrer i deres samfundskritiske, men samtidigt utroligt festlige, musikalske univers.

Med deres seneste album Pax Volumni fra 2013 i baghånden og en ny ep på trapperne bliver det med sikkerhed en uforglemmelig aften i selskab med det kompetente, farverige brass band.

Support: Fergus Murphy
Fergus Murphy tilbragte nogle år i Paris i de tidlige 90’ere, hvor han sugede byens pulserende tag på ny og ældre musik til sig, og dette gav ham en umættelig lyst til at udvide sin lyd. Fergus Murphy skærpede sin turntable-skills på klubscenen i Dublin og har siden 2002 været en del af den københavnske scene med Lightsdownlow-sessions på Jolene og samarbejder med GASS- pladeselskabet.

Murphy kan desuden opleves i VEGA Klub, hvor han vender plader til eventet ved navn VEGA Klub: Music Magic, der byder på krydsninger af genrer og stilarter. Hans atmosfæriske lyd lader lytteren dykke ned i de musikalske ormehuller, der opstår i mødet mellem funk, afro, latin, jazz og electronica.
________________________VEGA

Enghavevej 40, 1674 København, Denmark


  Buy tickets   View on Facebook

View more events at VEGA

Upcoming Events in København


Leave a comment