Chelsea Wolfe & Moon Duo | Trix

Chelsea Wolfe & Moon Duo | Trix
Event Details

Chelsea Wolfe & Moon Duo | Trix

Muziekcentrum Trix

Monday, 19 June 2017, 19:30


Event Description


Geweldige double bill voor de liefhebbers van experimentele drone-metal-art-folk-psychedelica. Beide acts spelen een evenwaardige set.

De doom folk en goth wave van Chelsea Wolfe refereert afwisselend aan post-punk, black metal en blues, met telkens ijle en onheilspellende zanglijnen. Haar unieke sound komt voort uit visuele en literaire invloeden van filmmakers als Ingmar Bergman en David Lynch, Sovjetpropaganda en fin-de-siècle literatuur. Muzikaal zijn er duidelijk invloeden van Jarboe, PJ Harvey, Zola Jesus, Sonic Youth, Julie Christmas en Grouper hoorbaar. Dat totaalpakket maakt van haar een uiterst intrigerende en spannende muzikante.

Het Amerikaanse Moon Duo is de band van Ripley Johnson van de geweldige psychedelische (kraut)rock band Wooden Shjips en zijn vriendin Sanae Yamada. Gewapend met grommende gitaren, een orgel en een drumcomputer weten ze als geen ander een hypnotiserende sfeer te creëren. Het grote verschil met Wooden Shjips is dat de muziek van Moon Duo voller, gretiger en vooral effectiever klinkt. Alsof Johnson en Yamada naar eer en geweten de missie hebben aangenomen om de luisteraar volledig in trance te brengen. Wat hen keer op keer ook lukt, zo bewezen ze vorig jaar nog tijdens een knaller van een show op Desertfest. Recent brachten ze met ‘Occult architecture vol. 1’ nog een nieuw album uit. Een psychedelisch opus in twee delen, waarvan dit het eerste volume is.

https://www.trixonline.be/nl/programma/chelsea-wolfe-us-moon-duo-us/1885/Event Place


Muziekcentrum Trix

Noordersingel 28-30, 2140 Antwerp, Belgium  Buy tickets   View on Facebook

View more events at Muziekcentrum Trix

Upcoming Events in Antwerp


Leave a comment